Produsul software ”1C:Contabilitate ed. 3.0+Alimentația publică” este conceput pentru a automatiza evidența contabilă și fiscală la întreprinderile de alimentație publică: în restaurante, cantine, cafenele, baruri, întreprinderi fast-food, precum și în ateliere mici pentru fabricarea produselor semifinite sau produse de cofetărie. |
Suplimentar la opțiunile configurației tipizate ”1C:Contabilitate ed. 3.0”, configurația ”Alimentația publică” ține cont de specificul întreprinderilor de alimentație publică și asigură o contabilizare conform specificului. |
Programul permite de a stoca informații despre mărfuri, produse, materiale, servicii. Pentru aceasta în configurație este prevăzut directorul ”Nomenclatura”, cu posibilitatea specificării tipului de nomenclator ”marfă sau fel de mâncare”. |
Pentru comoditatea funcționării a fost implementată posibilitatea menținerii unui director de nomenclatură cu reflectarea tuturor informațiilor necesare de industrie cu privire la: |
Configurația permite: |
În funcție de tipul de operațiune selectat, documentul poate efectua diferite funcții: |
Configurația permite de a menține contabilizarea vânzărilor angro și cu amănuntul, cu posibilitatea de a genera facturi de plată și facturi fiscale. |
Rezultatele vânzărilor pentru tură reflectă documentul ”Raport privind vânzările cu amănuntul”, care înregistrează: |
Pregătirea felurilor de mâncare și decontarea produselor sunt înregistrate prin documentul ”Emiterea produselor”. Folosind același document, este posibil de a obține rapoarte privind lipsa de ingrediente necesare pentru prepararea acestor feluri de mâncare, sau de a calcula necesitatea de ingrediente atunci când se planifică și se întocmesc meniuri de banchet. |
Pentru a deconta astfel de ingrediente de feluri de mâncare ca condimente, este implementat un mecanism special. Acest mecanism este recomandabil să se folosească atunci când, în cadrul emiterii unui produs, consumul de condimente este atât de mic încât nu are sens să reflectăm acest consum în baza informațională, deoarece o astfel de decontare poate duce la o acumulare de erori. La înregistrarea preparării felurilor de mâncare, aceste produse nu sunt decontate, ci se acumulează într-un registru special. La sfârșitul perioadei de raportare, condimentele acumulate sunt decontate prin documentul ”Decontarea condimentelor”. |
Configurația permite de a menține contabilizare cantitativă sau cantitativă-sumară, cu posibilitatea specificării schemei contabile pentru fiecare depozit individual. |
Programul prevede emiterea de produse semifabricate pentru procese tehnologice complexe, care implică etape intermediare, ceea ce va permite obținerea unor date corecte privind inventarierea. |
Programul prevede generarea automată a rapoartelor reglementate, financiare, fiscale, statistice cu capacitatea de descărcare într-un fișier PDF pentru prezentare în formă electronică. |
Pentru analiza de gestionare și pentru control de activitate sunt furnizate rapoartele: |